Депутати пак пробват да върнат пушенето в заведенията

Депутати пак пробват да върнат пушенето в заведениятаПредстои пореден опит да се върне пушенето на обществени места. През следващите седмици депутатите от 42-рото Народно събрание ще внесат за обсъждане в парламента предложение за частична отмяна на забраната за тютюнопушене.
Поправката в Закона за здравето предвижда заведенията, които вече разполагат с изолирани зали за пушачи, да могат отново да ги използват. А в останалите, където такива зали няма, да може да се пуши след 22 часа.
Автори на новия законопроект са народни представители от ДПС.
Според депутата Хасан Хаджихасан обаче инициативата е била подкрепена и от парламентарните групи на БСП и "Атака".
В средата на декември 2013 г. беше отхвърлено предложението на БСП и "Атака" за пълна отмяна на режима за тютюнопушенето.
Веднага след като депутатите отхвърлиха текстовете за отмяна на забраната, гражданска инициатива "България без дим" и над 30 пациентски, здравни и природозащитни организации, обединени в коалицията "За живот без тютюнев дим" приветстваха с облекчение отказа на народните представители да либерализират забраната за тютюнопушене на обществени места.
По техните думи в пленарната зала са успели да победят здравият разум, моралът и европейската ориентация на обществото.
Организациите поздравиха депутатите, които с гласовете си са отстоявали мечтата на хиляди граждани да живеят като достойни европейци и да отглеждат тук здрави деца в чиста здравословна обществена, а и политическа среда.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД