Външните експерти бавят лечението на наши деца в чужбина

Външните експерти бавят лечението на наши деца в чужбинаНай-сериозен проблем в дейността на "Фонда за лечение на деца" е предоставянето със закъснение на становищата от външните експерти. Това става ясно след извършената проверка във "Фонда за лечение на деца", съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ), предаде БГНЕС.
При проверени 37 досиета в 24 от случаите те са представени със закъснение. Сериозен проблем е и координацията, която Фондът осъществява с лечебните заведения в чужбина, тъй като изпращането на оферта, определянето на дата за прием на пациент или осъществяване на преглед не може да бъде регулиран от Фонда и е в пряка зависимост от болницата.
Във всички случаи, в които преписките са докладвани на Обществен съвет, има издадено Решение от директора в законоустановения срок.
Тези резултати са само част от проверката, която Вътрешен одит към МЗ извършва на дейността на Фонда. Окончателният доклад ще бъде представен на министъра на здравеопазването до края на февруари, съгласно правилника за извършване на такива проверки.
От МЗ напомнят, че със заповед на министъра на 22.01. т.г. е създадена работна група с председател проф. Владимир Пилософ, чиято задача е била да извърши преглед на действащата нормативна уредба относно дейността на Центъра и правилата и практиките , създадени от Фонда. В срок до 20.02.14 г. работната група трябва да представи в МЗ доклад, съдържащ изводи за евентуална необходимост от промени в правилата, числеността и дейността на Центъра с цел ускоряване на процеса на разглеждане на решенията и повишаване на контрола върху отчитане изпълнението на решенията на Обществения съвет.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД