8 области у нас са в грипна епидемия

8 области у нас са в грипна епидемияГрипната епидемия в София-град вече е отменена, съобщават от Столичната регионална здравна инспекция. Тя бе обявена на 23 януари, след като ежедневният надзор над грипа и острите респираторни заболявания показва ясно изразена тенденция на нарастване на заболяемостта. Тогава болните бяха 189 на 10 000 души.
Преустановяват се ограничителните мерки за лечебните заведения и плановите операции, свижданията и женските консултации вече се провеждат по график.
По време на обявената грипна епидемия в София са регистрирани 3229 случая на остри респираторни заболявания и грип, но от 27 януари здравната инспекция отчита тенденция на снижаване на заболяемостта. Експертите очакват в следващите дни тя да достигне нивото на обичайните за сезона стойности. По предписание на здравните органи, учебният процес бе прекратен само в 7 училища. В четири от тях грипната ваканция беше обявена от 27-и до 29-и януари, а в останалите три е до 30 и 31 януари. До края на седмицата се очаква да бъде отменена грипната епидемия и в Бургас.
В момента осем области са в епидемия - София област, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Русе, Пловдив, Добрич и Варна.
Заради големия брой на болните от грип и заради влошената метеорологична обстановка във ваканция излязоха учениците от близо 300 училища в страната.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД