В София ще има линейки за деца и за възрастни

В София ще има линейки за деца и за възрастниСпециализирани линейки за бебета и възрастни хора обеща новият зам.-кмет по здравеопазването на София ген. Стоян Тонев. На пресконференция той изрази възмущението си от липсата на линейки за деца до 1 година и за възрастни над 75 години. По неговите думи е парадокс, че в България няма и нито една линейка за психично болни.
Според зам.-кмета на столицата в града са необходими 14 линейки - 8 линейки за децата до една година, една за инфекция и една за психиатрия и шест - за възрастни хора.
Общинската спешна помощ може да се направи с минимум пари и добра организация. Звеното ще работи в координация със Спешна помощ, а за случаите, за които то ще отговаря, ще има отделна телефонна линия.
Ген. Тонев обяви, че вече подготвя програма за развитие на общинското здравеопазване, която ще представи след официалното си назначаване. Той посочи, че ще направи всичко възможно София да бъде един добър модел за цялостно здравеопазване в страната.
Междувременно се очаква до два месеца в столицата да се въведе и здравна карта. В нея ще са отбелязани какви здравни заведения има всеки район, плюсовете и минусите им.
Системата ще включва 9 различни болници - 5 многопрофилни и 4 специализирани, 45 поликлиники, в които са 93% от джипитата, яслите, здравните кабинети в училищата и 5 спешни кабинета.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД