Започват проверки на качеството на храната в детски заведения и училища

Започват проверки на качеството на храната в детски заведения и училищаД-р Дамян Миков, Живка Аладжова и д-р Елена КаневаОбластният управител на област Стара Загора Живка Аладжова инициира проверки на качеството на храната, която се предоставя на децата в училищата и детските ясли и градини.
Въз основа на собствените ми наблюдения за лошото хранене на децата в училищата и детските градини и във връзка с постъпилите многобройни сигнали от родители и случая по повод хранителния инцидент, който възникна в Сливен, насочвам Вашето внимание за по-голяма взискателност и безкомпромисност, когато става въпрос за здравето на децата и качеството на храната, която им се предлага в столовото хранене.
Това заяви областният управител Живка Аладжова на среща с директорите на РЗИ д-р Елена Канева и на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Дамян Миков.
Двете държавни структури ще инициират съвместни проверки като започнат от местата с най-висок риск - Детска млечна кухня, ученическите столове и фирмите за кетъринг, стана ясно още по време на срещата. Желанието на областният управител е резултатите от проверките да бъдат обявени публично.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД