Проверяват дейността на Спешната помощ

Проверяват дейността на Спешната помощСметната палата ще прави одит на дейността по оказване на спешна медицинска помощ в страната, обяви на пресконференция председателят на контролния орган проф. Валери Димитров.
Ще бъде извършена проверка на ефективността и ефикасността на Спешната медицинска помощ у нас заради големия брой късни пристигания на линейките и произтичащите от това смъртни случаи.
По думите на проф. Димитров, в системата на спешна помощ има сериозни проблеми продължаващи с години. Според него, те са свързани основно с недостатъчен или неквалифициран персонал, недостатъчна финансова осигуреност, недобра координация, лошо материално-техническо осигуряване с линейки, ненавременно извършени ремонти и незадоволителна инфраструктура.
Председателят на Сметната палата коментира, че целта на институцията е да постави точна диагноза и да даде препоръки, за да се установи защо толкова обществени средства остават без резултати.
Спешната помощ се нуждае от сериозна реформа, но това вече е въпрос на управленско решение, допълни още проф. Димитров.
През тази година Сметната палата ще извърши общо 466 финансови проверки на различни политически партии, на държавни организации, на изразходването на европейски средства и на ресори, представляващи голям обществен интерес.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД