Правят безплатни консултации по репродуктивно здраве

Правят безплатни консултации по репродуктивно здравеНа 21 януари, вторник, от 11.30 до 17 ч. в сградата на МБАЛ "Черноморска” в Бургас (к-с "Меден Рудник", Зона А), ще се проведат безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми. Консултациите ще бъдат направени отспециалисти на "Виена Ин Витро Център”.
Прегледите на двойките ще се извършват само след предварително записване на тел. (02) 420 0279 или (02) 403 4227, в часовия интервал от 8 до 17 ч.
Организаторите препоръчват пациентите да носят наличната си медицинска документация от направени до момента прегледи, лабораторни изследвания и др., което ще гарантира постигане на оптимален резултат от консултацията.
При повишен интерес и голям брой желаещи безплатните консултации ще бъдат удължени с още един ден - на 22 януари от 10.30 ч. до запълване на графика.
Събитието се организира от Национална пациентска организация като част от информационната кампания "Репродуктивно здраве”. Тя цели да съдейства за повишаване информираността на двойките по въпросите на репродуктивното здраве и възможностите за лечение на този тип проблеми. Важно е да бъде предоставена и информация за съществуващите модерни практики и съвременни похвати за справяне с репродуктивните проблеми, които се прилагат успешно и в България.
Кампанията се провежда с подкрепата на "Виена Ин Витро Център” и МБАЛ "Черноморска”.
По данни на първото национално представително изследване за репродуктивните проблеми у нас, около 145 000 двойки в България имат проблем със зачеването. От тях едва 5% са потърсили помощ. Останалите 95% никога не са се консултирали със специалист. Значим е броят на хората, които вярват, че проблемите са психологически, както и на тези, които се подлагат на самолечение. Това може да доведе до задълбочаване на проблемите на двойките, смятат експертите.
"Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД