Арoмати вдигат настроението у дома и на работа

Арoмати вдигат настроението у дома и на работаАроматите могат да повдигнат настроението, да успокоят, да се справят с депресията, стреса и раздразнението. И най-важното – ефектът от ароматерапията е почти мигновен.
За спалнята
Лавандула. Мекият и успокояващ аромат на лавандула отпуска, създава усещане за комфорт. Неговата уникалност се състои основно в това, че той едновременно намалява стреса и депресията и в същото време повишава способността ни да се концентрираме и внимаваме.
За кабинета
Евкалипт. Когато сме на работа, а не можем да си съберем мислите, ароматът на евкалипт ще ни помогне да се съсредоточим и да сме работоспособни по-дълго време.
За хола
Мента. Ментата повишава настроението, освежава и ще ни помогне да преодолеем умората след тежкия ден. Ароматът й помага и за по-добрата работа на мозъка. Освен това ментата е отличен помощник при запушен нос, грип и настинка.
За кухнята
Кафе. Нито един друг аромат няма такъв силен събуждащ ефект. Доказано е, че ароматът на кафе е толкова ефективен колкото и самата напитка. Освен това той помага да се справим със стреса, който организмът изпитва, ако не му достига съня.
За детската
Цитруси. Ароматът на лимон, портокал, грейпфрут или мандарина създава празнична атмосфера. Изследвания показват, че така настроението ни се покачва и това има положителен ефект върху целия организъм. Плюс това ефирните масла от цитруси притежават бактерициден ефект и помагат да преодолеем зависимостта си от резките промени във времето (т.нар. метеозависимост).
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД