5 храни, които повишават настроението

5 храни, които повишават настроениетоХраната, която консумираме, влияе върху нивата на хормоните, енергията и химията на мозъка ни. Като цяло, ако не се храним здравословно, това може да застраши и представянето ни в леглото. За да бъдем в добро настроение всекидневно, а и вечерта с любимия човек, предлагаме няколко храни, които биха помогнали...
Бадеми
Хранителните вещества и минералите, съдържащи се в бадемите, са: цинк, селен и витамин E.
Те са важни за сексуалното здраве и репродукция при представителките на нежния пол. Витамин E е необходим за произвеждането на естроген и тестостерон.
Бадемите  действат като стимулант на страстта, а също така и спомагат плодовитостта.
Черен шоколад
Всеки от нас се нуждае от: триптофан – аминокиселина, използвана от организма за синтезиране на серотонин, веществото на доброто настроение; и фенилетиламин – който отделя организма ни в моменти на щастие и силни емоции.
Черният шоколад спомага за произвеждането и на двете вещества, благодарение на които се чувстваме по-добре. Кафявото лакомство отдавна се свързва с любовта и секса и славата му е напълно оправдана.
С повишаване синтеза на серотин в мозъка, се засилва и възбудата. Достатъчни за целта са 30 грама черен шоколад. Ако добавим и ядки, по-специално бадеми, полезният ефект ще е още по-голям.
5 храни, които повишават настроениетоЯгоди
Витамин C е антиоксидант, който помага на тялото ни да се прочисти от токсините и намалява процеса на стареене. При мъжете този витамин поддържа сперматозоидите здрави и в изобилие. Освен това ягодите ни „карат“ да изглеждаме по-секси. Червеният цвят е познат като „разпалващ страстта“.
Проучване от 2008 година показва, че мъжете намират дамите за по-привлекателни, когато носят червено, за разлика от случаите, когато са облечени в студени цветове, като синьо и зелено.
Люти чушки
Лютите чушки съдържат капсаицин. Това е вещество, което предизвиква отделянето на ендорфини в мозъка, а ендорфините създават чувството на еуфория. Лютите чушки спомагат също така и достигането до пълен оргазъм и потискат болката.
Стриди
Стридите съдържат цинк. Минералът помага на тялото ни да произвежда тестостерон – важен хормон за регулирането на сексуалното желание и функция при двата пола.
Цинкът повишава сексуалната потентност при мъжете. При жените, тъй като е източник на естроген, прогестерон и поддържа стабилни нивата на тестостерона, помага за здравето на яйчниците.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД