Без цигарен дим на обществени места

Без цигарен дим на обществени местаОстава в сила забраната за тютюнопушенето на обществени места. След над 3 часа дебати депутатите отхвърлиха и двата законопроекта, които предвиждаха либерализиране на режима за пушене и отпадане на някои ограничения. Депутатите отхвърлиха най-напред законопроекта на Волен Сидеров за либерализиране на пушенето на обществени места. Гласуваха 188 народни представители, от които 64 – „за”, 107 – „против”, а 17 – „въздържал се”. След това депутатите отхвърлиха законопроекта на Спас Панчев от "Коалиция за България" за либерализиране на пушенето на обществени места. Гласуваха 190 народни представители, от които 76 – „за”, 106 – „против”, а 8 се въздържаха.
Близо три часа депутатите обсъждаха законопроектите. В залата бе и здравният министър д-р Таня Андреева. Категорично не приемам либерализирането на пушенето, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева в рамките на дебатите в пленарна зала по либерализацията на тютюнопушенето на обществени места.
„Днешният дебат трябваше да е дебат за здравето.
Не приемем противопоставяне на бизнес срещу здраве. Забраната на тютюнопушенето на обществените места е въпрос за общественото здраве. Тази забрана защитава здравето на непушачите, на работещите в заведенията и е в защита на превенцията срещу тютюнопушенето. Всичко е въпрос на собствен избор. В момента забраната не спира възможността за избор”, подчерта министърът.
По думите й сред водещите фактори при онкологичните, сърдечносъдовите заболявания, белодробните заболявания, е тютюнопушенето.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД