40% от българите хапват за награда на душата

40% от българите хапват за награда на душатаНад 70% от българите ядат поне три пъти дневно, като по-голямата част от тях редовно си похапват между основните хранения. Това показва най-новото проучване за нагласите на гражданите по отношение на храненето. То е част от глобалното изследване на хранителната култура на агенцията за маркетингови проучвания Pragmatica, проведено в още пет европейски държави.
Както у нас, така и в останалите страни, се открояват шест пикови момента от денонощието, в които се похапва.
Най-често причина за допълнително ядене е нуждата от повече енергия за тялото заради напрегнатото и забързано ежедневие на хората. Така например осем от десет българи споделят, че похапват, защото искат да си доставят допълнително сили.
Същевременно 40% от сънародниците ни признават, че посягат към хладилника за "награда за душата". Силата на ума е третата нужда, която похапването задоволява.
Данните сочат, че нашенците поравно обичат и соленото, и сладкото. Най-консумираният продукт сред 60.5% от българите обаче са плодовете. По-голямата част от анкетираните споделят, че най-често се хранят в офиса - 32%, а 20 на сто са тези, които ядат "на крак".
За девет от десет българи яденето върви само с напитка, като най-често това е кафето, следвано от соковете, чая и газираните напитки. Интересен факт е, че около половината българи дори заместват сутрешната закуска с кафе.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД