Нападнаха лекар в Спешното на старозагорската УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”

Нападнаха лекар в Спешното на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”Пациент упражни насилие върху лекар от Спешното приемно отделение на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД-(Университетска), съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Неприятният инцидент е станал около 4.30 часа сутринта в неделя. Тогава от Нова Загора е постъпил пациент на 34 г. с разкъсна рана на главата и във видимо нетрезво състояние. Той е дошъл с още трима придружители. Обяснил, че се е наранил, след като е паднал назад и си е ударил главата.
Пострадалият М.М. от Нова Загора е прегледан от дежурните лекари и е установено, че се налага да се направят шевове на раната, която е била с големина 5-6 см.
Още от момента на приемане пострадалият е демонстрирал агресивно държание и е започнал да заплашва дежурния лекар. Внезапно скочил и ударил с юмрук в долната устна дежурния лекар – 26-годишния д-р Тодор Банов. Наложило се спешно да бъде извикана полиция, като пациентът се е държал агресивно и с органите на реда.
Впоследствие раната му е обработена от дежурните лекари, поставена му е инжекция против тетанус и е консултиран с неврохирург. След това нападателят е отведен от полицията и е настанен в заведение за отрезвяване.
От ръководството на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД-(Университетска) остро осъждат посегателството срещу лекари, още повече когато изпълняват съвестно служебните си ангажименти. За жалост, това не е първият подобен инцидент.
От сряда в Спешното приемно отделение ще бъде назначена въоръжена охрана, която ще осигури безопасни условия за работа за персонала, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова. Това спешно се налага, защото СПО е сред най-натоварените звена в болницата. В него дневно се преглеждат по 60-70 пациенти като 60-70% от тях се насочват за хоспитализация.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД