С 30 млн. лв. преизпълнени здравните вноски

С 30 млн.лв. преизпълнени здравните вноскиПрогнозираните 30 млн. лв. от преизпълнението на здравноосигурителни вноски, които Националната агенция по приходите трябваше да събере в края на тази години, вече са факт. Това съобщават от пресцентъра на НЗОК. От там се позовават на изказване на управителя на Националната агенция за приходите и член на Надзорния съвет на касата Бойко Атнанасов. На вчерашното заседание на надзора на НЗОК той е съобщил, че тези пари вече са събрани. С тях ще бъде платена част от дейността на болниците за месец ноември 2013 г.
На своето заседание Надзорният съвет на НЗОК е взел решение отчетената от лечебните заведения за болнична медицинска помощ и неизплатена дейност за септември да бъде изплатена, като бъдат използвани 27 млн. лв., отпуснати от правителството.
Това стана възможно след поправка в Закона за бюджета на НЗОК за тази година, която се очаква да бъде публикувана в Държавен вестник.
Надзорът е приел прие също така да заплати медицински изделия за ендоваскуларна терапия при заболявания на мозъчни съдове за 10 случая.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД