180 000 прегледи са извършени във ВМА за 9 месеца

180 000 прегледи са извършени във ВМА за 9 месецаНа 2 декември ВМА отбелязва своята 122-ра годишнина с поредица от празнични събития. В 11.30 ч. бе открита реновираната Клиника по функционална диагностика на сърдечносъдовата система.
Основите на военната медицина са положени на 1 декември 1891 г., когато с Указ на Цар Фердинанд е създадена Софийска обща гарнизонна болница с началник д-р Георги Золотович, участвал в изготвянето на законопроекти за здравеопазването и един от основателите на Българския лекарски съюз.
Със своите съвременни диагностично-лечебни възможности днес ВМА е притегателен център за пациенти от цялата страна. През деветмесечието на 2013 г. амбулаторният поток от прегледи в столичната военна болница се е увеличил с 2 %, извършени са близо 180 000 прегледи и са приети за стационарно лечение над 40 000 пациенти. От тях 18% са от контингента на Министерството на отбраната. Всеки трети пациент е приет за лечение по спешност. С 18% е увеличен броят на транспортирани от други болници. В същото време е намален средният престой на пациенти в клиниките на 6,5 дни, както и времето за диагностика на тежко болни - от 6 на 3 часа. ВМА е сключила 168 договори с други здравни заведения за диагностика и лечение на пациенти и 12 договори със здравни осигурителни фондове, което показва значимостта на нейния дял в общото здравеопазване. Над 200 военни медици участват в мисии зад граница - в Афганистан, Мали, Кувейт, Италия, Босна и Херцеговина и др.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД