Увеличава се заработката на старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"

д-р Петрана ЧакъроваУвеличава се месечната заработка на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"-Университетска. Благодарение на усилията на новото ръководство на лечебното заведение и независимо от тежкото финансово състояние на болницата, през месец септември са заработени 1 938 293 лв. За сравнение за същия месец през 2012 г. сумата е била 1 551 142 лв. През октомври заработката се е увеличила до 2 339 082 лв. при 2 079 011 лв., заработени през октомври 2012 г.
Подобренията в резултатите са постигнати благодарение на рестрикциите, наложени по отношение на клиничните изследвания, прецизност на назначаваните медикаменти и перманентния контрол на ежедневната лечебно-диагностична дейност във всички структури на болничното заведение, коментира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова. Според нея, увеличаването на заработката се дължи на доброто менажиране от ръководния екип. В най-кратки срокове предстои да се реализира и структурната реформа в болницата, което ще позволи разходите допълнително да бъдат намалени.
Сред най-натоварените звена в болницата остава Спешно приемно отделение (СПО). По информация на началника на отделението д-р Милена Василева, за денонощие там преминават между 60 и 65 пациенти, а ежедневно се хоспитализират 35-40 души. Отбелязва се сериозно завишение на броя преминаващи болни. През септември в залата за реанимация са прегледани 1402 пациенти, 827 са хоспитализираните. Отделно в спешния травматологичен кабинет са прегледани 626, а са хоспитализирани 111.
За сравнение през 2012 г. - месец септември, в залата за реанимация са прегледани 1259 души и хоспитализирани 635. През същия период на миналата година в спешния травматологичен кабинет са прегледани 649 пациенти и са хоспитализирани 95 души.
Част от пациентите постъпват в СПО след сигнал на тел. 112 и след извършен преглед в дома се насочват за разширени прегледи и хоспитализация. Все повече пациенти постъпват от района на Казанлък, Чирпан, Раднево.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД