Вкараха болница в прокуратурата

Вкараха болница в  прокуратуратаПредседателят на Обществения консултативен съвет към Областната управа в Стара Загора Живка Аладжова, областен управител, зам.-председателите Валентин Вълков от граждански клуб „ЛИПА” и Мирчо Христов от Младежки форум за партньорство с местната власт внесоха днес в деловодството на Окръжна прокуратура Стара Загора сигнал по решение на Съвета от проведеното второ заседание.
На 24.10.2013 г. след като изслушаха информация за тежкото финансово състояние на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”-Стара Загора, членовете на Обществения консултативен съвет единодушно решиха да се сезира прокуратурата за пълна проверка в здравното заведение. Състоянието му е тежко: 21 милиона задължения, от които 17 просрочени, и 100 “мъртви души” на длъжности, получавали трудови възнаграждения, се посочва в аргументите. Това изисква проверка минимум 5 години назад и търсене на персонална отговорност от всеки от ръководството, който е виновен за настоящето състояние на болницата. Ако се наложи, ще сезираме и главния прокурор, заяви Аладжова.
Здравният министър Таня Андрева не е утвърдила бизнес програмата на дружеството. Новият директор на болницата проф. Петрана Чакърова трябва да информира и с колко се е повишил дългът, както и за евентуалните съкращения на 300 души, каза още Аладжова.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД