„Първият път при гинеколога” стартира в 5 МФ

Момичетата, участващи в проекта, се преглеждат безплатно

„Първият път при гинеколога” стартира в 5 МФАсоциацията на студентите медици в България (АСМБ) за първа година организира национален проект „Първи гинекологичен преглед”, който ще се осъществи в петте медицински факултета в страната през ноември. Кампанията цели промотиране на важността от гинекологични прегледи сред подрастващите момичета в уязвимата възраст под 19 години, както и повишаване информираността им относто често срещани гинекологични заболявания.
Официален партнъор на събитието е Българската асоциация за семейно планиране и сексуално здраве (БАСП). След проведеното от тях обучение, студентите медици вече имат необходимата квалификация за осъществяването на ползотворна и интересна дискусия в класовете, които ще посетят. Ще бъдат обхванати десетки училища в страната, като АСМБ ще заложи на изпитания метод - връстници обучават връстници.
Тийнейджърките, участвали в проекта, ще имат възможността да се прегледат безплатно при водещи специалисти от страната в: София - Университетска АГ болница „Майчин дом”; Пловдив - Хирургичен блок на УМБАЛ „Св. Георги”; Плевен - II ДКЦ и Кабинет на БАСП в Плевен; Варна - ЦБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов”.
Признателни сме към болниците и лекарите, съгласили се безвъзмездно да съдействат за реализирането на проекта. Ние вярваме, че кампанията „Първият път при гинеколога” ще допринесе за една по-добра полова култура сред подрастващото поколение, казват от Комитета по Репродуктивно здраве и СПИН към АСМБ.
Зравна поща, източник: АСМБ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД