Над милиард дава държавата за здравни вноски

Над милиард дава държавата за здравни вноскиДържавата дължи над 1 милиард лева за здравноосигурителни вноски - това е общото твърдение на членовете на Обществения съвет по проблемите на здравеопазването, който включва представители на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз, на Българския фармацевтичен съюз, на Българската стопанска камара, на пациентски организации.
Държавата трябва да внася здравни осигуровки за пенсионери в размер на 640 млн. лв., а за деца - 330 млн. лв., каза председателят на лекарския съюз д-р Цветан Райчинов и допълни, че тя плаща за тях много по-малко.
Държавата осигурява за здраве девет категории лица, в които са включени полицаи, военни, служители на държавната администрация, работещи в системата на правосъдието и др.
До края на годината от Здравната каса към Министерството на здравеопазването трябва да се върнат ваксините и интензивните грижи, изтъкна още д-р Цветан Райчинов.
Ваксините са национална програма, а интензивните грижи са част от Спешната помощ, като двете са ангажимент на държавата и не могат да бъдат плащани от Здравната каса със здравните вноски на гражданите, каза още д-р Райчинов.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД