49 заявления одобри Фондът за лечение на деца

49 заявления одобри Фондът за лечение на деца56 разгледани заявления, 52 от тях – за втори път, и 49 одобрени. Това отчита като резултат от второто си заседание новият Обществен съвет към Фонда за лечение на деца. Заседанието се е провело вчера, става ясно от съобщение на сайта на здравното министерство.
Вземането на решение по въпросните 52 заявления било отложено „поради техния голям брой и необходимостта от допълнително уточняване на възникналите в хода на разискването въпроси и обстоятелства“, е обяснението.
Съгласно одобрените 49 заявления, едно дете ще замине за първи път за лечение в чужбина, едно дете е одобрено за продължаване на лечението в чужбина, а 47 деца ще бъдат подпомогнати от фонда за лечението си в България.
Вземането на решения по 5 заявления пък било отложено поради необходимост от допълнителни медицински становища и медицински прегледи и изследвания.
Две заявления пък не са получили одобрение. „Едното заявление не беше одобрено за лечение в чужбина поради възможност за провеждане на лечението в България, а другото, тъй като съгласно Правилника за дейността и организацията на работа на Център „Фонд за лечение на деца” заявеното подпомагане не попада в обхвата на дейността на Фонда“, се казва в съобщението.
Обща гласувана сума е в размер на 278 014.16 лв., като за лечение в чужбина тя е 45 267.69 лв., за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина – 49 926.47 лв. и за лечение в България – 182 820 лв.
Следващите заседания на Обществения съвет за месец ноември 2013 г. ще се проведат на 12-ти и 26-ти ноември.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД