Пациенти оценяват с 3.50 родните болници

Пациенти оценяват с 3.50 родните болнициВсеки втори пациент е бил принуден да дава пари под масата за операция, изследване или лечение в болница, става ясно от данните на на Центъра за защита правата в здравеопазването, който от близо година прави електронен потребителски рейтинг на лечебните заведения. На него хората оценяват болниците според резултатите от операциите, отношението на персонала, чистотата, храната и т.н.
В оценените до момента 158 клиники, според изследването, няма нито една, в която да не са искани рушвети. Засега на последно място в класацията на болниците е Комплексният онкологичен център в Пловдив, където 84% от пациентите съобщават за нерегламентирани плащания. Дори в най-добрата болница, според гласувалите - столичната МБАЛ „Сердика“, 43% от лекуваните твърдят, че са им искани пари за нещо, което касата би трябвало да покрива. В АГ клиниките повече от половината бременни са си платили, за да родят, а в частните лечебни заведения рушвети са дали над 60 на сто от пациентите.
Освен от изнудване за пари, пациентите никак не са доволни и от отношението на персонала към тях. Средната оценка на българите за лечебните заведения според потребителския рейтинг е около 3,50.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД