Фондът за лечение на деца е блокиран, алармират родители

Фондът за лечение на деца е блокиранДейността на Център "Фонд за лечение на деца" към здравното министерство е блокирана, тъй като един месец няма одобрени нови членове на Обществения съвет, а мандатът на предишния съвет е изтекъл. Това притеснение изразиха на пресконференция родители на деца, чакащи одобрение за лечение, бившите вече председател на съвета Калин Каменов и директор на фонда Павел Александров, както и членове на дарителски инициативи.
Членовете на Обществения съвет се одобряват от Министерския съвет, но МС все още не е свършил това, а вчера беше уволнен без предизвестие по чл. 19 от Закона за администрацията директорът на фонда Павел Александров.
Липсата на Обществен съвет и директор ще забави работата на фонда минимум с три месеца, изрази тревогата си Красимира Величкова от Български дарителски форум.
Тя поясни, че встъпването в длъжност на нов директор и нови членове ще отнеме време, в което ще продължат да се увеличават молбите за лeчение на деца. Към момента те са 70.
Участниците в пресконференцията категорично заявиха подкрепата си за досегашния директор и увериха, че фондът е работил интензивно.
За миналата година от фонда е било подпомогнато и осигурено лечението на 715 деца, а от началото на тази година - на 670. Александров е директор на фонда от 2010 г., като преди това в продължение на 6 години е бил Николай Добрев. По времето на Добрев фондът е подпомогнал общо 309 деца, припомни Калин Каменов.
Уволнението на Александров е политическо и е нечия лична амбиция, допълват Десислава Хурмузова и Йордан Петров от дарителската инициатива "Спаси, дари на...".
Докладът, който вчера оповести Министерството на здравеопазването за нарушения във фонда, е от преди пет месеца и е пълен с абсурдни твърдения, казаха още те.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД