Една трета от линейките ни напълно амортизирани

Една трета от линейките ни напълно амортизираниЕдна трета от линейките са изключително амортизирани и трябва да бъдат подменени, обясни министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Тя уточни още, че в България има около 400 линейки, които са купувани между 2007 и 2009 г. По думите й те са силно амортизирани, особено в големите градове като Пловдив, София, Стара Загора, Варна, Бургас.
Андреева се обяви и за въвеждането на стандарт за линейките у нас, подобен на този в страните от ЕС, където след преминаването на определени километри линейката задължително трябва да се подмени.
Критериите за това с кои болници НЗОК ще сключва договор, най-вероятно ще бъдат изработени след консултации със Световната банка и Европейската комисия, каза още министърката. Само така няма да има спекула, че си избираме болници, които ще работят с обществения ресурс. Тя добави, че има критерии, които работят в т.нар. западен свят и се надява да ги получим от експертите му, за да няма обвинения в субективизъм. Андреева уточни още, че болницата в Девин ще отвори врати до декември месец тази година.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД