"Спри и се прегледай" била зполопучна програма, твърди министър Андреева

"Спри и се прегледай" била зполопучна програма, твърди министър АндрееваПроектът „Спри и се прегледай е най-злополучно развиващата се програма на Министерството на здравеопазването. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева. Нейният коментар бе в резултат на въпрос на депутата от Коалиция за България д-р Емил Райнов какво се случва с проектите в министерството. Тя напомни, че целта на „Спри и се прегледай” е до края на тази година да бъдат подложени на скрининг за онкологични заболявания 400 000 българи. До началото на юни обаче не е бил прегледан нито един човек. По думите й вече във всички областни градове с изключение на един има къде да бъдат извършени прегледи. Само в Кърджали все още имало известна съпротива срещу проекта и там нямало желаещи лекари, които да работят по програмата, каза д-р Андреева.
Тя отбеляза, че до края на 2013 г. няма как да бъдат прегледани всички запланувани пациенти. Ето защо е взето решение „Спри и се прегледай” да бъде удължена с една година.
Д-р Андреева също така отбеляза, че не е добро и положението с програмата за специализациите на младите лекари. Тя обаче изрази надежда догодина проектът да започне да се развива както трябва. Министърката напомни, че напълно е спрян и проектът БАЗИС, свързан с изграждането на информационна система. Той е бил прекратен от служебното правителство и по него са загубени безвъзвратно 10 млн.лв., твърди тя.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД