Отстраниха огромна киста от корема на млада жена в „НиаМед”

Отстраниха огромна киста от корема на млада жена в „НиаМед”Огромна киста, съдържаща над 17 литра течност, отстраниха днес от корема на млада жена лекари от старозагорската МБАЛ „НиаМед”. 24-годишната М.К. от Ямбол постъпила в здравното заведение с болки в корема. Заради кистата той бил нараснал колкото на жена, бременна в деветия месец. Преди година, когато започнала да наедрява около талията, пациентката отишла на преглед в родния си град, но тогава й била взета само цитонамазка.
Туморната формация продължила да расте и когато положението станало нетърпимо, жената се обърнала за помощ към старозагорските лекари. Екип от специалисти - д-р Николай Христов, д-р Милка Салджийска, д-р Мира Христова, анестезиологът д-р Асен Гешев и медицинските сестри Георгиева и Такева е извършил сложната операция по отстраняване на кистата. Тя е продължила около час и 15 мин.
Успяхме да запазим яйчника, от който е тръгнала кистата. Надяваме се, че пациентката няма да има детеродни проблеми в бъдеще. Най-вероятно образуванието, което отстранихме, е доброкачествено, заяви след успешната операция д-р Николай Христов.
„Здравна поща”, Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД