Възможности за университетските болници с европейски проекти в следващия програмен период

Възможности за университетските болници с европейски проекти в следващия програмен периодЗдравният министър Таня Андреева се срещна с директорите на университетските болници в България. Повод за срещата са приоритетите в Националната здравна стратегия и предстоящият нов програмен период 2014-2020 г. „Университетските болници са абсолютен шампион по задължения. Това са най-големите болници, с най много пациенти, най-добрата апаратура и най-добрите специалисти. Бих искала още от този момент да започнете работа по проекти в новия програмен период. Много се надявам на 1 януари да разполагате с такива, защото всеки месец ще бъде загуба”, заяви министър Андреева.
Професор Салчев, който е ръководител на екипа, изготвил Националната здравна стратегия, представи възможностите, по които университетските болници могат да кандидатстват по програми с европейско финансиране - иновации, научни изследвания и инвестиции, развитие на човешките ресурси.
Основните проблеми, които ръководителите на университетските болници поставиха на срещата, са в няколко аспекта - участие по европейски проекти, за които е необходимо дофинансиране от болничното заведение; липсата на единна болнична информационна система; лимитите при заплащането на медицинските дейности и други.
Участниците в дискусията насрочиха втора работна среща за края на септември, съвместно с представители на НЗОК и Министерство на финансите.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД