Списъкът с общинските болници, които имат нужда от допълнително субсидиране, ще бъде готов до края на септември

Списъкът с общинските болници, които имат нужда от допълнително субсидиране, ще бъде готов до края на септемвриТова стана ясно от срещата на министър на здравеопазването д-р Таня Андреева с представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).
На срещата присъстваха Гинка Чавдарова - изп. директор на НСОРБ; д-р Емил Караиванов - кмет на община Асеновград, Донка Михайлова - кмет на община Троян, д-р Ермов - управител на МБАЛ Свиленград, и Мария Куманова - ръководител-екип в НСОРБ.
„Няма алтернатива на общинските болници по отношение на достъпа на населението от регионите, в които се намират съответните лечебни заведения, тъй като единствено въпросните имат денонощен цикъл на работа. Общинските болници обслужват близо 2 млн. души - хора, които разчитат само на тези лечебни заведения, тъй като нямат финансови средства и транспорт, нямат близки, които да ги придружават до по-далечните областни болници. Политиката на ГЕРБ за ликвидация на общинските болници на практика оставяше населението в тези райони без лекарска помощ”. Това заяви министър Андреева в началото на срещата и допълни: „Убедих се колко много могат да направят общините за своите болници - наскоро бях в Троян, където общината е бенефициент по ОПРР - откъдето болницата ще получи 1 200 000 лв. за модернизация и оборудване".
На срещата НСОРБ подчерта своята готовност да подпомага експертите на МЗ при разработването на Националната карта на спешните центрове в страната. В тази връзка министър Андреева заяви: „Важни са не само местонахождението и броят на екипите в един спешен център, а доколко това звено осигурява реална обезпеченост на населението в региона.“ За по-гъвкаво отношение към спешната помощ, съобразено с конкретните нужди на гражданите, настояха и от НСОРБ.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД