От НОИ удължават срока за издаване на удостоверения за профилактика и рехабилитация

От НОИ удължават срока за издаване на удостоверения за профилактика и рехабилитацияТериториалните поделения на Националния осигурителен институт ще продължат да издават удостоверения за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация, но само на лица, които имат направена резервация за постъпване в заведенията до 12 септември 2013 г. включително. Това съобщиха от пресцентър на НОИ.
Както "Здравна поща" вече информира, поради изчерпване на предвидените средства в Бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г., НОИ предприе действия за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година.
Териториалните поделения на института първоначално щяха да издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 28 август включително.
Данните до момента показват, че през 2013 г. е отчетен по-голям интерес от правоимащите лица за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация. Това е и причината за по-ранното прекратяване на програмата в сравнение с миналата година, информират от НОИ.
Програмата тази година стартира на 15 март и за нейното финансиране е предвидена сумата от 15 362 329 лв. До момента са издадени 31 143 удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 6150 лица да ползват парична помощ за извършваните профилактични и рехабилитационни дейности.
Най-често хората, които се възползват от програмата, провеждат рехабилитация за заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната и централната нервна система.
"Здравна поща", източник: НОИ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД