Училището за парамедици на БЧК открива учебната година на 1 октомври 2013 г.

Училището за парамедици на БЧК открива учебната година на 1 октомври 2013 г.Продължава записването на студенти за обучение на парамедици в трета квалификационна степен по програма, съгласувана с Германския Червен кръст, съобщиха от БЧК. Обучението ще започне на 1 октомври 2013 г., като неговата продължителност е 960 часа, разпределени в два семестъра, съответно от 3 и 4 месеца. Вторият семестър предвижда стаж в спешните приемни отделения на ВМА.
Успешно издържалите държавния изпит по теория и практика ще получат сертификат за упражняване на професията.
Българският Червен кръст съвместно с Германския Червен кръст област Баден-Вюртемберг създадоха училището за парамедици съгласно утвърдените в Европа и света стандарти за подготовка на немедицински кадри в спешната медицинска помощ. Учебното заведение е разположено в Националния учебен център на БЧК в с. Лозен (край София), официално лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО).
Обучението на нови кадри за нуждите на спешната медицинска помощ в България и въвеждането на тази световна практика у нас ще даде възможност да се подобри качеството на здравното обслужване при внезапно възникнали инциденти и ще допринесе за по-оптимално използване на лекарите при спешни случаи.
"Здравна поща", източник: БЧК

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД