Не избраха нов директор на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”-Стара Загора

Не избраха нов директор на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”Извънредното Общо събрание на борда на директорите на УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” в Стара Загора, насрочено за днес, 16 август, не се проведе, заяви специално за "Здравна поща" и NBP.bg д-р Петър Атанасов, изпълнителен директор на УМБАЛ. Пред залата, където се провеждаше изборът, имаше събрани служители, които изразиха несъгласие с предвидените промени и както и с начина, по който е сформиран бордът. Чрез избора на двамата нови лекари - д-р Кирков и проф. Чакърова,  представителите в борда ще са само от бившата Университетска болница.
Протестиращите не допуснаха представителя на Министерството на здравеопазването Ваня Величкова до заседателната зала, а без нея изборът не може да бъде проведен. Отложеното заседание имаше дневен ред с 1 точка, според която в управителния орган ще влязат двама нови доктори - д-р Мариус Кирков, неврохирург, и проф. Петрана Чакърова, ръководител катедра “Детски болести” на Медицински факултет при Тракийски университет. Очакванията бяха един от двамата да оглави областната болница.
Следващото Общо събрание на Съвета на директорите е насрочено за 2 септември, уточни д-р Атанасов. Протестиращите са категорични, че и тогава няма да допуснат провеждането на заседанието.
"Здравна поща", Радослава РАШЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД