НОИ спира програмата за профилактика и рехабилатация

Налага го изчерпаният бюджет за тази година

НОИ спира програмата за профилактика и рехабилатацияПоради изчерпване на предвидените средства в Бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г., Националният осигурителен институт предприема действия за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година. Данните до момента показват, че през 2013 г. е отчетен по-голям интерес от правоимащите лица за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация.
Това е и причината за по-ранното прекратяване на програмата в сравнение с миналата година, информират от НОИ.
Териториалните поделения на института ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 28 август включително. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на дейността, е не по-късно от 12 септември 2013 г.
Тази година програмата за профилактика и рехабилитация стартира на 15 март и за нейното финансиране е предвидена сумата от 15 362 329 лв. До момента са издадени 31 143 удостоверения, като се очаква до приключване на програмата още 6150 лица да ползват парична помощ за извършваните профилактични и рехабилитационни дейности.
Най-често хората, които се възползват от програмата, провеждат рехабилитация за заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната и централната нервна система.
„Здравна поща”, източник: НОИ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД