Продължава допълващата имунизационна кампания

Продължава допълващата имунизационна кампанияВъв връзка с изпълняваната в момента Национална допълваща имунизационна кампания срещу морбили, паротит и рубеола от министерството на здравеопазването информират, че днес екипите ще работят в с. Скравена, община Ботевград, Софийска област. Утре от 11 ч. започват имунизациите в с. Рудник, община Бургас, а на 19 юли, петък, от 12 ч. - в с. Сборище, община Твърдица, област Сливен.
От пресцентъра на МЗ припомнят, че в началото на юли ведомството започна допълнителна имунизационна кампания с комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола в няколко области на страната, където бяха регистрирани 13 случая на морбили. Девет от заболелите са от ромски произход, от които само един случай е с данни за проведени имунизации срещу морбили.
С цел недопускане на разпространение на инфекцията сред рисковите групи от населението МЗ започна допълнителна имунизационна кампания в засегнатите райони – гр. София, областите Сливен и Разград. Поради съществуващите тесни връзки в общността, имунизации сеправят и в областите Ямбол, Стара Загора, Бургас и София област. Кампанията се провежда от РЗИ с активното съдействие на здравните медиатори, които помагат за издирването на неимунизираните лица и хората без личен лекар.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД