През юни над 2300 провериха електронно здравния си статус

През юни над 2300 провериха електронно здравния си статусОт ТД НАП-офис Стара Загора съветват българите, които се завръшат през лятото от чужбина, да проверят здравния си статус през интернет, преди да потърсят помощ в някой от офисите на агенцията. За проверката е необходимо да влезете в сайта на НАП в интернет на www.nap.bg или директно на https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html, където са публикувани електронните услуги със свободен достъп.
За тях не се изисква електронен подпис или ПИК. Вие можете да си направите справка за здравноосигурителния статус след въвеждане на ЕГН, както и да се ползвате от услугата „Здравноосигурителния калкулатор“, за да пресметнете дължимите си здравни вноски и начислените лихви за посочения от Вас период.
Само през месец юни над 2300 клиенти са направили справка за здравния си статус в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък, а други 1500 са подали деклрация образец 7, в която са декларирали, че ще внасят сами здравните си осигуровки, съобщиха още от Агенцията по приходите. .
Над 500 са регистрираните през месец юни нови потребители на електронните услуги на НАП, които са достъпни с електронен подпис и ПИК.
Съветваме клиентите си да ползват също и информационния телефон на НАП - 0 800 17 800, на който българските граждани могат да получават подробна информация за здравния си статус и други данни, касаещи правата и задълженията им към държавата.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД