Румяна Тодорова стана шеф на НЗОК

Румяна Тодорова стана шеф на НЗОКС гласовете на 101 депутати в Народното събрание, гласували единодушно „за“, д-р Румяна Тодорова беше избрана за управител на НЗОК. Преди това кандидатът на ДПС д-р Динчо Генев събра подкрепата на 30 народни представители – 29 от издигналата го политическа сила ДПС и 1 от Коалиция за България. На практика депутатите на ДПС подкрепиха и двете кандидатури.
Д-р Румяна Тодорова е родена на 25 юни 1958 г. в София.
Завършила е Медицинската академия в София със специалност "Кожни болести и венерология", а впоследствие е преминала различни обучителни курсове по здравен мениджмънт за управители на лечебни заведения и по генерален мениджмънт за административни ръководители от системата на НЗОК. Била е директор на Диспансера по кожни и венерически болести в София област. Работила е в системата на НЗОК от 2004 г., а през май 2006 г. е назначена за изпълняващ длъжността директор на институцията. От 1 септември 2006 официално е директор на НЗОК. През юни 2009 година Тодорова спечели отново конкурса за директор на НЗОК, но на 2 ноември същата година след идването на власт на правителството на ГЕРБ подаде оставка.
В изказването си пред депутатите днес д-р Румяна Тодорова заяви, че предизвикателствата пред НЗОК са огромни, а задача минимум в момента е да се завърши 2013 г., за да могат да се положат основите за по-нататъшното съществуване и развитие на тази институция. Д-р Тодорова обеща да работи в условия на прозрачност и да предприеме спешно стъпки към всички институции и организации за възстановяване на диалога.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД