Безплатни прегледи за Паркинсон в столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Безплатни прегледи за Паркинсон в столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"Ден на отворените врати и безплатни консултации за пациенти с Паркинсонова болест и техните близки организира столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ съвместно с Дружеството по неврохирургия. На 9 юли, вторник, от 12.30 до 15 часа желаещите ще бъдат прегледани от специалисти, които работят в областта на съвременната диагностика и лечение на болестта на Паркинсон, съобщиха от лечебното заведение. От там припомниха, че през 2011 г. в болницата бе въведена авангардна неврохирургична интервенция с дълбока мозъчна стимулация, която навсякъде по света се утвърждава като успешен метод при пациенти с резистентна на медикаментозно лечение Паркинсонова болест.
Според неврохирурзите от „Св. Иван Рилски“, двамата техни пациенти, лекувани до момента с дълбока мозъчна стимулация, показват значително подобрение при проследяването и терапията им може да се прецени като много успешна.
Досега в света има над 100 000 пациенти, които са лекувани по този метод, вероятно броят на нуждаещите се у нас също не е малък, уточниха от болницата. В страната ни няма регистър на болните с Паркинсон, независимо от това по приблизителни изчисления те са не по-малко от 12 000 души, смятат специалистите. Онази част от пациентите, които имат показания за иновативното лечение, могат да го проведат и в България, тъй като у нас то се прилага в съответствие с всички утвърдени международни стандарти, посочиха още неврохирурзите от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД