Безплатни прегледи за глаукома в Александровска болница

Безплатни прегледи за глаукома и катаракта организира Александровска болницаПо повод Световната седмица за борба с глаукомата, която ще се проведе в седмицата от 9 до 14 март, в глаукомния кабинет на Очна клиника към столичната Университетска болница "Александровска" ще се проведат безплатни очни прегледи за глаукома и катаракта (вътрешно перде).
Офталмолозите ще преглеждат всеки ден от 14 до 18 ч. Направление по Националната здравноосигурителна каса не се изисква, но е необходимо предварително записване на телефон 02/9230 583, съобщават от лечебното заведение.
Глаукомата е хронично, прогресиращо заболяване, което уврежда зрителния нерв и нервните клетки в ретината. Като резултат с напредване на болестта се развиват характерните промени в зрителните функции: загуба на периферно зрение, а на по-късен етап и на централното зрение.

Глаукомата е сред водещите причини за настъпване на необратима слепота, като с напредване на възрастта се увеличава и честотата на заболяването. Лекува се медикаментозно, с лазерна терапия и оперативно.
Целта на терапията е да се постигне спиране или поне забавяне на развитието на заболяването и съхранение на останалото функционално зрение. Все още единственият доказано ефективен начин за овладяване на структурните изменения и съхранение на зрителните функции е намаляването на вътреочното налягане.
От началото на тази година в Очна клиника на УМБАЛ „Александровска” функционират три нови апарата за диагностично уточняване и лечение на глаукома, изследванията с които са бързи, безкръвни и безвредни, и се заплащат изцяло от касата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД