Десета кръводарителска акция на "Самаряни" на 14 юни

Десата кръводарителска акцияна "Самаряни" на 14 юниДесетата кръводарителска акция на Сдружение „Самаряни“ ще се проведе на 14 юни от 9.30 до 12.30 ч. в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора на ул. "Христо Ботев" № 205.
14 юни е Международен ден на доброволния кръводарител. Тази година той се чества за 10 път и има за цел да повиши осведомеността относно необходимостта от безопасна кръв и кръвни продукти и да благодари на доброволните безвъзмездни кръводарители за животоспасяващия акт на даряване на кръв, който упражняват.
За да накарат хората да обърнат внимание на благородната кауза, от "Самаряни" изпратиха до медиите поканата на десетгодишно момче, страдащо от рядка болест, на което поне веднъж месечно му се налага кръвопреливане.
Историята е истинска:
"Скъпи мой герой,
Най-вероятно ти не ме познаваш и дори не предполагаш колко много ми помагаш. Аз съм само на десет. Може би затова все още не сме се срещнали. Но аз знам за теб, понеже мама често ми говори и казва, че си много специален.
На мен често ми се налага да ми преливат кръв. Най се дразня, когато сестрата не може да ми уцели вената и трябва да ме боде няколко пъти. Иначе в центъра бива - пускат детско, а и ми разрешават да си говоря с разни хора.
В дните преди да тръгнем за центъра все не ми достигат силите. Иска ми се да играя пред блока, да бягам и да разхождам кучето, обаче не зная защо така бързо се уморявам! Дори понякога ми се вие свят. Когато стане така, ме хваща страх, ама нищо не казвам – нали съм мъж.
Като дойде денят, обаче, всичко се променя. Не е много приятно, ама после пък се чувствам като нов. Първо – имам толкова сила, че мога да изиграя футболен мач. Второ – започвам толкова силно да мечтая, че нищо не може да ме спре...
Разбрах, че всичко това е благодарение на теб. Казаха ми, че по нищо не си по-различен от останалите хора. Само, че отделяш по 20-30 минути на всеки шест месеца. Знам, че така помагаш на много деца като мен, които също трябва да посещават поне веднъж месечно центъра.
Затова искам да ти благодаря. Истински ще се радвам някой път да поритаме заедно.
Честно да ти кажа, мама ме подсети да ти пиша. Каза, че 14 юни бил подходящ за това. Тя постоянно ме убеждава, че супергероите не живеят само във филмите. И аз те каня на среща. Ще те чакам!
Твой приятел."
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД