Хората с увреден слух се събраха на фестивал на художествената самодейност в Стара Загора

Васил Панев и Златко Танев, координатор на проектаНа 7 и 8 юни Стара Загора бе домакин на 25-ия национален фестивал на художествената самодейност на хората с увреден слух в България. Събитието се организира у нас от близо 70 години от Съюза на глухите и се провежда всяка година в различни градове на страната.
В първия ден от песенно-музикалния фестивал на художествената самодейност се включиха 25 състава и фолклорни групи от цялата страна, а във втория бройката на участниците набъбна до 43. Хората с проблеми със слуха пяха и танцуваха от сърце на сцената на Синдикалния дом.
Преди официалното откриване на фестивала гостите, събрани в залата, бяха запознати с дейността по проекта „Изграждане на центрове за Нинелподкрепа на хората с увреден слух”, който се реализира от Съюза на глухите в България.
Проектът е на стойност 179 837 лв. и ще продължи 18 месеца. Той се осъществява по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и се финансира със средства от ЕС. Основната му задача е да подпомогне хората с увреден слух и техните семейства.
По проекта вече се работи. В София и Пловдив са изградени центрове за хора с увреден слух. В тях работят психолози, ай ти специалисти, жестомимични преводачи и специалисти, които осъществяват връзка с бюрата по труда и чиято цел е да помогнат на глухите хора да си намерят по-лесно работа.
Националният фестивал на художествената самодейност събра над 1000 участници и гости в Стара Загора. Той бе открит от председателя на Съюза на глухите в България Васил Панев, който е и директор на проекта в помощ на глухите.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД