Извадиха 8.5 кг тумор от корема на жена в старозагорската МБАЛ “НиаМед”

Извадиха 8.5 кг тумор от корема на жена в старозагорската МБАЛ “НиаМед” Уникална операция по отстраняване на туморно образувание, тежащо 8.5 кг, беше извършена на 6 юни в МБАЛ “НиаМед”, Стара Загора, съобщиха от здравното заведение. Жена на 39 г. от Стара Загора с болки и оплаквания в поясната област и проблеми с отделителната система отишла на преглед при нефролог. На прегледа с ехограф било констатирано наличието на огромното образувание и било взето незабавно решение за операция.
За операцията жената избрала АГ- и хирургичното отделение в “НиаМед”.
От пациентката е извадено образувание с тегло 8.5 кг, намиращо се в мускулната тъкан на матката.
Извадиха 8.5 кг тумор от корема на женаОперацията е извършена от лекарски екип в състав д-р Николай Христов, д-р Милка Салджийска, д-р Мира Христова, анестезиолог - д-р Каварджиклиева, мед. сестра Тотева. Операцията епродължила около 2 часа. Експресното изследване, което дава сигурност около 90 процента, показва, че туморът е доброкачествен, каза след операцията д-р Салджийска. Трудността при такива операции е в това, че в резултат на огромния тумор се променя анатомията на органите исистемите. Затова трябва да се работи много внимателно, допълни тя.
Още на другия ден жената е раздвижена и захранена. Тя се чувства добре и скоро ще бъде изписана.
Преди да потърси лекарска помощ заради болките в корема и в кръста, оперираната старозагорка мислела, че просто напълнява с възрастта. Затова лекарите призовават хората да се отнасят по-отговорно към своето здраве и да си правят редовно профилактични прегледи.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД