Лекари върнаха зрението на 100-годишен дядо

Лекари върнаха зрението на 100-годишен дядоСтолетник от варненския квартал Галата прогледна след операция в Очен медицински център „Св. Николай Чудотворец”-Варна, извършен от д-р Пламен Хубанов. Само ден след нея 100-годишният дядо Руско вече се радва на добро зрение, след като повече от година е бил почти сляп заради катаракта и на двете очи, съобщиха от лечебното заведение.
Операцията протече много добре, пациентът вече вижда и може да се придвижва сам. До седмица резултатите ще се подобрят още. По време на операцията д-р Хубанов е отстранил помътнелите лещи от очите на дядо Руско, които са пречили на зрението.
На тяхно място са поставени изкуствени лещи акрисоф, които напълно заместват естествените.
Никога не е късно човек да се подложи на операция и да възвърне зрението си. Сега искам да видя България цветуща, каквато беше през 1935-1936 година, сподели столетникът, който изглежда учудващо млад за годините си. Роден е през 1912 г. в Лозенград (днешна Турция), в деня, в който започнала Балканската война. Член е на Тракийското дружество, а девизът му е: „За България съм готов на всичко!”. Служил е на кораба „Дръзки”, а в момента е запасен подофицер. Живял е в Бургас и София, а от няколко години се е установил в кв. Галата, Варна. Не знае на какво дължи дълголетието си, но споделя, че не е пушил от 1942-ра година.
Катарактата (старческо перде) е много разпространено заболяване при хората над 55-годишна възраст и, ако не се лекува,  причинява абсолютна слепота. Тя може да се предотврати само с операция.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД