Ще строят Дом на лекаря в София

Ще строят Дом на лекаря в СофияДелегатите на 57 извънреден Събор на БЛС решиха, че се открива мандат за строитество на Дом на лекаря, за който организацията разполага с парцел земя, предоставен безвъзмездно още от правитеството на Симеон Сакскобургготски. Със 133 гласа от 215 гласували те решиха това да стане чрез обществена поръчка за избор на инвеститор.
Лекарите разискваха различни варианти. От анкетирани чрез регионалните колегии 1851 лекари, най-голяма част (26,69%), бяха предпочели ваианта за строителство чрез външен инвеститор. Анкетата имаше за цел да направи предварително проучване на нагласата на лекарите. В крайна сметка в залата изкристализираха две позиции - строеж със собствени средства или изграждане чрез инвеститор.
Вариантите за продажба или замяна на земята бяха изцяло отхвърлени, а като начин на изразяване на вота делегатите избраха тайно гласуване с бюлетина.
В крайна сметка бе избран вариантъ за публична покана за изграждане на Дом на българския лекар от инвеститор срещу отстъпване на обезщетение (процент) от сградата. Беше решено още, че обезщетението за БЛС няма да бъде по-малко от 30%, а цялата процедура ще се възложи на комисия, съставена от председателите на регионални колегии. В нея няма да участват членове на управителния съвет.
"Здравна поща", източник: БЛС


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД