ЕК започва процедура срещу Испания заради непризнаване на Европейската здравна карта

ЕК започва процедура срещу Испания заради непризнаване на Европейската здравна карта Европейската комисия ще открие правна процедура срещу Испания, заради сигнали, че някои болници в страната отказват да признават Европейската здравна карта. Според правилата на общността, картата осигурява безплатна неотложна медицинска помощ на гражданите на Евросъюза в публичните медицински заведения на страните членки. В Испания редица здравни заведения не спазват европейската директива и изискват плащането на разходите по лечението от пътническите застраховки на туристите.
Като първа стъпка по процедурата срещу страната, Еврокомисията ще изиска от правителството информация по проблема. Ако сигналите за нарушения се потвърдят, на Мадрид ще бъде наложена глоба.
Вложителите в кипърските банки продължават да изтеглят спестяванията си, показват данни на Европейската централна банка. Частните банкови депозити в кипърски банки са намалели с 7,3% през април до 41,3 милиарда евро, като през март е регистриран спад от 4%. Продължаващото изтичане на капитали от Кипър през април дойде като резултат от недобре съгласувания спасителен пакет за банковата система, чийто първоначален вариант предвиждаше налагане на такси върху почти всички депозити. Намаляването на депозитите е факт, въпреки действията на кипърското правителство, което наложи редица мерки за контрол над капиталите, сред които ограничаване на тегленията на пари.
Китайските държавни медии отхвърлиха обвиненията, че Пекин оказва натиск върху Европейския съюз, да се откаже от плановете си за налагане на вносни мита върху произведените в азиатската страна слънчеви панели за получаване на ток. По-рано тази седмица Европейския комисар по търговията Карел де Гухт заяви, че Пекин си губи времето в опити да му окаже натиск. Европейската комисия обвинява Китай, че буквално е наводнила Европа с евтини слънчеви панели, продавани под себестойността им, и заплаши, че ще наложи вносни мита, за да защити европейските производители.
"Здравна поща", i
 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД