Местят АГ клиниката в Стара Загора в нова база

Местят АГ клиниката в Стара Загора в нова базаАкушеро-гинекологичният комплекс, който се намира на бул. "Столетов" в центъра на Стара Загора, ще бъде преместен в сградата на бившата Университетска поликлиника, Ушна и Очна клиника, заяви изпълнителният директор на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" д-р Петър Атанасов. Единият етаж е готов за пребазирането, защото на него има изградени четири нови, съвременни операционни. Преди окончателното преместване обаче трябва да бъдат изпълнени всички медицински стандарти по акушерство и гинекология. Д-р Петър Атанасов обясни, че се надява преместването на родилното отделение да стане факт преди началото на зимата.
Още през лятото на миналата година тогавашният министър на здравеопазването Десислава Атанасова увери при посещение в Стара Загора, че средства за пребазирането вече са осигурени и те възлизат на около 200 000 лв. По-късно, през ноември, председателят на Съвета на директорите Зоя Вълева потвърди, че от Министерството на здравеопазването са отпуснали 200 хил. лева за основен ремонт на сградата на болницата, за да започне пребазирането на родилното отделение. Средствата няма да бъдат достатъчни, ще се търси допълнително дофинансиране, каза на брифинг д-р Атанасов.
Сградата на родилното е собственост на болницата. На акционерите ще бъде предложена да вземат решение за нейната продажба, обяви изпълнителният директор.
На 30 май в Стара Загора трябваше да се състои редовното годишно събрание на акционерите на болницата. То обаче беше отложено за 17 юни поради отсъствието на представител на един от акционерите - Минестерството на здравеопазването.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД