На 30 май НС разглежда промените в НК за насилие над лекари

На 30 май НС разглежда промените в НК за насилие над лекариОще в четвъртък, 30 май, четирите законопроекта за промяна в Наказателния кодекс, засягащи защитата на хората от здравния сектор, влизат за разглеждане в пленарна зала, съобщиха от пресцентъра на БЛС.
На заседанието на временната правна комисия на НС на 28 май са били приети всичките четири законопроекта, като председателстващият комисията депутат от ДПС Христо Бисеров е отчел, че и четирите парламентарни групи са представили сходни проектопромени.
За уточнение е оставено само понятието „медицински специалист“, тъй като мнението на всички участници е, че то трябва да бъде заменено с друг термин, който обхваща всички лица, заети в системата на здравеопазването, като санитари и шофьори.
Българският лекарски съюз изразява своето удовлетворение от бързата реакция на ръководството на Народното събрание, на всички парламентарни групи и конкретно на депутатите от правната комисия и изразява своята увереност, че този път наистина промените ще бъдат приети окончателно в най-кратки срокове, се казва в съобщението на БЛС, чийто председател д-р Цветан Райчинов е присъствал на заседанието на комисията.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД