И студентите-медици протестират срещу насилието върху лекари

И студентите-медици протестират срещу насилието върху лекариИ Асоциацията на студентите-медици в България (АСМБ) изказва остро възмущението си във връзка с поредното брутално посегателство над медицински екип, който бе нападнат по време на изпълнение на служебните си задължения. Грозният акт на насилие срещу екип на ЦСМП-София доказва за пореден път безсилието на държавата ни да защити хората, които са призвани, въпреки лошите условия на труд и мизерното заплащане, да спасяват човешкия живот в критични ситуации, се казва в обръщение на студентите-медици до БЛС.
Бъдещите медици, на които предстои да започнат работа в системата на българското здравеопазване, са сериозно загрижени от възможностите за упражняване на своята професия в условията на недостатъчен брой специализации-държавна поръчка, недостойно заплащане на труда, липса на защита от нападения над медицинския персонал. Всички тези неуредици допринасят за вземане на решението завършващите медици да предпочетат своята професионална реализация извън страната.
Ето защо ние, студентите по медицина от всички медицински университети и факултети в България, се обявяваме против ежедневното насилие над медицинските служители и в знак на съпричастност в периода от 30 май до 16 юни ще протестираме символично с лентички на реверите си с призив „Не на насилието над медици“, обявиха от асоциацията. Студентите се надяват в този срок да бъде изпълнен призивът на БЛС за приоритетно гласуване от 42-то НС на измененията в Наказателния кодекс, които осигуряват защита на медиците при изпълнение на служебните им задължения.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД