С конферентна връзка между тел. 112 и ЦСМП се съкращава максимално времето за обработка на сигналите

С конферентна връзка между тел. 112 и ЦСМП се съкращава максимално времето за обработка на сигналитеОт началото на следващата седмица всички сигнали, които постъпват на спешния телефон 112 и са свързани с медицински проблем, ще се приемат едновременно и в съответния областен център за спешна медицинска помощ чрез конферентна връзка.
До това решение се стигна на работна среща в МВР с участието на министрите на вътрешните работи Петя Първанова и на здравеопазването проф. д-р Николай Петров и заместник-министрите Димитър Георгиев и д-р Мирослав Ненков.
На срещата присъстваха и директорът на Дирекция "Национална система 112" Стоян Граматиков, директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев и д-р Ивиан Бенишев, началник отдел "Спешна медицинска помощ" в МЗ.
След промяната, само при сигналите, които касаят здравословното състояние на гражданите, в разговора ще участва и диспечер от Спешната помощ. Веднага след постъпването на сигнала на телефон 112, диспечерите на Спешната помощ ще се включват в разговора, ще уточняват естеството на случая и след преценка ще насочват медицинските екипи към съответното място. Досега разговорът с оператора и предаването на сигнал от телефон 112 до ЦСМП е отнемало няколко минути от получаване на обаждането. В резултат на конферентната връзка диспечерът в Спешната помощ ще поема разговорът след секунди.
Целта на предприетите мерки е да се съкрати максимално времето за реагиране при спешни случаи.
"Здравна поща", източник: МЗ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД