Cad-Cam система вае коронки и мостове от био материали

Cad-Cam система вае коронки и мостове от био материалиЗъботехническа лаборатория “Тотал Мегадент”, Стара Загора с управители д-р Диана Бушкалова и зъботехник Иван Палийски  се оборудва с Cad-Cam система на немската фирма Degu Dent. Изцяло компютризираната апаратура от най-съвременно поколение е предназначена за изключително прецизна изработка на мостове и корони от цирконий. Материалът не съдържа метал, високо биосъвместим e и високо естетичен, доближава се до естетиката на истинските зъби. Той е достатъчно здрав   и освен всичките си останали достойнства, дава максимална сигурност на пациента. 

Д-р Диана Бушкалова Андреа ШлихтингОт клинична гледна точка циркониевият диоксид замества пълноценно увредените зъбни структури. Немската фирма Degu Dent е специализирана единствено в зъботехниката и поточно в циркониевата керамика и системите, които я обслужват. Към този момент в България работят само две системи в София и вече и една в Стара Загора. Това е бъдещето на стоматологията, уверени са специалистите.
На 14 януари в Стара Загора пред над 20 зъботехници от региона беше направена презентация на системата. Организатор на събитието бе Гергана Петрова, от ЕТ "Евгени Стефанов". Специално за обучението пристигна Андреа Шлихтинг, майсторзъботехник и технически консултант на компанията Degu Dent. Неин преводач бе д-р Буривеста Перникиева. На презентацията присъстваха представителите на компанията за България  ЕТ “Евгени Стефанов”. Демонстрация за нанасяне и обработка на керамика Cercon Ceram Love върху циркониева основа беше направена от зъботехник Димитър Шереметски,  сертифициран демонстратор на немската фирма за България. От тази иновация и от висококачествените продукти занапред ще могат да се ползват не само клиентите на нашето студио, обясни д-р Бушкалова. Зъботехници от целия регион ще могат да изпращат модели за изработка на циркониеви копинги, а прецизната система ще изработи желаната и най-добрата и удобна за съответния клиент конструкция с
качество, каквото допреди 10-ина години не е било познато.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД