Напрежение заради сливането на две структури в новата УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"

Напрежение заради сливането на две структури в новата УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович"Закриването на ОАИЛ и КАСИМ в старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и създаването на нова структура КАРИЛ предизвика напрежение в най-голямата болница в Старозагорска област. На 10 април лекари от вече закритото отделение по анестезия и интензивно лечение начело с досегашния началник на отделението д-р Атанас Бадов, който е и лидер на КНСБ в здравното заведение, изразиха недоволство от начина, по който са били уведомени за преструктурирането.
Винаги съм бил лоялен към ръководството и съм работил за сливането на двете болници, но аз не бях уведомен за това, което се случва. Започнаха задкулисните игри. Няма визия накъде ще се развива болницата. Къде са средствата, които бяха обещани за новата обединена болница, попита д-р Бадов.
Доц. Живко КараколевСъс заповед на министъра на здравеопазването от 5 април се преустановява дейността на ОАИЛ и КАСИМ. С друга заповед от 9 април на изпълнителния директор на болницата д-р Петър Атанасов двете структури се закриват и на тяхно място се създава нова клиника - КАРИЛ, обясни доц. Живко Караколев. Той ще е началникът на новата клиника. Това трябваше да се случи отдавна. Мисля, че ние сме добра гилдия и ще има разбиране защо се предприема тази стъпка. Така ще имаме възможност да усвояваме средства по европейски проекти, за да създадем високотехнологична и модерна болница, каза още доц. Караколев.
Изненадан съм от това, което се случва днес. Новата структура беше създадена с одобрението на Съвета на директорите на болницата. Аз не съм викал медиите и не смятам, че има напрежение и повод те да присъстват тук, каза пред събралите се във вече закритото отделение по анестезия и интензивно лечение журналисти д-р Петър Атанасов. Гарантирам, че всички работили досега в двете структури ще запазят работните си места. Просто поетапно си подреждаме структурата на новата болница. Няма нищо шокиращо. И не е редно диалогът между нас да се води през журналистите, заяви пред събралите се лекари от вече закритото ОАИЛ д-р Петър Атанасов. Според него никой от лекарите не е заплашен от уволнение, работни места за висококфалифицираните специалисти и за останалия персонал има достатъчно, но ако някой иска да напусне поради несъгласие с провежданата политика на здравното заведение, това е негов избор.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД