На 9 април мерят безплатно кръвно налягане

kravnoНа 7 април за пореден път ще отбележим Световния ден на здравето. Датата 7 април е свързана със създаването на Световната здравна организация през 1948 г. Всяка година СЗО избира различна тема, касаеща човешкото здраве, по която работи във всички страни.
Световният ден на здравето е глобална кампания, в която СЗО приканва да участват всички хора на планетата - от лидерите на държавите до обикновените граждани.
Фокусирайки се върху нововъзникващи здравни проблеми на човечеството, Световният ден на здравето осигурява възможност за колективни действия в защита на здравето на хората и за тяхното благополучие.
Темата на Световния ден на здравето през 2013 г. е: „Носиш товара на високото кръвно налягане? Намали риска от инфаркт и инсулт – контролирай го!”.
Фокусът на вниманието е насочен към информираността за риска от инсулт и инфаркт при високо кръвно налягане и възможността те да бъдат избегнати. Редовното измерване на кръвното налягане е своевременна мярка, която трябва да се предприеме за опазване на здравето.
Мотото на кампанията срещу високото кръвно е "Нашето здраве е в нашите ръце!"
По повод 7 април РЗИ-Стара Загора организира кампания „Контролирай кръвното налягане“. Специалисти ще измерват безплатно кръвното налягане на желаещи от Стара Загора и други градове от областта. Старозагорци могат да заповядат на 9 април от 10.30 ч. до 16.30 ч. в Mедицински център "Медищит консулт" на ул. "Св. Княз Борис" 15.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД