Зъболекари ще лекуват безплатно

Първият дипломиран специалист в България е старозагорец

Д-р В. СтоевСдружението на българските зъболекари обяви старта на две нови инициативи. Поставяме акцент върху благотворителността и позитивния имидж на зъболекаря. Затова първият ни проект е свързан със създаване на социален зъболекарски кабинет в София. В него членове на организацията ще оказват дентална помощ доброволно и безплатно на смени от по 6 часа, обяви на специална пресконференция д-р Венцислав Стоев, председател на сдружението.
От СБЗ са водили вече разговори с Червения кръст и идеята им е била подкрепена. Зъболекарите ще изпратят предложението си и до Столична община, Министерството на труда и социалните грижи, Министерството на здравеопазването и др. Ще се търси съдействие и от Асоциацията на денталните дилъри в България. Инициативата се нуждае от финансов ресурс, що се отнася до оборудването на кабинета, наема и пр.
Вероятно кабинетът ще се помещава в някоя от столичните поликлиники. От СБЗ предлагат критериите за подбор на пациентите да бъдат определени от общината и останалите партньори на проекта. Ние ще даваме най-скъпото - нашия труд, заявиха стоматолозите
Втората идея, която ще бъде реализирана от сдружението, е поставяне на паметна плоча във връзка с 85-годишнината от смъртта на първия българин, дипломиран зъболекар – д-р Михаил Елмазов. В момента се избира мястото – Стара Загора, където се е родил той, или София, където е живял. Д-р Елмазов е един от създателите на Българския зъболекарски зъюз. Той е основател и на училищното зъболечение в България.
i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД