Оперират катаракта с иновативен 3D лазер

Оперират катаракта с иновативен 3D лазерОчна болница "Зора" в София разполага с първия за България 3D лазер за операция на катаракта. Апаратът LenSx е доставен от националния консултант по офталмология доц. Ива Петкова. Тази нова технология осигурява на хирурга реална 3D картина за вземане на индивидуално решение за осъществяване на операцията, както и компютърен контрол по време на най-важните стъпки на процедурата.
Лазерът замества традиционния метод с използването на острие, за да подобри крайния резултат. Безкръвната операция се планирана и извършва по индивидуални характеристики на пациента и е с доказана технология и индивидуални резултати. Оперирани в лечебното заведение в София вече са споделили, че след медицинската процедура са възвърнали зрението си и са свалили очилата с диоптри.
Катарактата представлява помътняване на естествената леща на окото. Разположена зад ириса, лещата функционира точно като лещата на фотоапарат – фокусира светлината върху ретината, която изпраща информация до мозъка. Естествената леща може да помътнее до такава степен, че да попречи на светлината да достига до ретината. Катарактата води до размазване на образите, преливане на цветовете, както и до затруднено виждане на тъмно. Може също да е причина очилата и/или контактните лещи, които се използват за четене и за извършване на ежеднвни задължения, вече да не са от полза. Зрението с катаракта е сякаш гледаме образите през перде или стар и тъмен филм. Не може да се предпазите от катарактата, нито да се излекувате със специален режим на хранене. Нараняването на окото, определени болести или дори някои лекарства също може да доведат до помътняване на естествената леща. Най-добрият начин за лечение на катаракта е чрез операция. Тя премахва старата, помътняла леща и я заменя с нова, изкуствена леща, която възстановява зрението и в много от случаите значително подобрява качеството на живот. С днешната технология както самата операция, така и смяната на лещата се извършва възможно най-безопасно и ефективно. Статистически доказано е, че 70% от всички хора над 75 години развиват катаракта. Операцията за катаракта е една от най-често извършваните в офталмологията.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД